Asiakkaiden hoitokokemuksia


Lantiokivut
"Kolmannen lapsen syntymän jälkeen totesin, että oli mahdotonta istua hevosen selässä johtuen kivuista oikeanpuoleisessa lantiossa. Ajattelin että en enää koskaan voisi harrastaa rakastamaani harrastusta eli ratsastusta. Minulle suositeltiin käyntiä osteopaatilla ja sain Marikan yhteystiedot syksyllä 2014. Hän totesi, että oikea lonkka oli vinossa ja että lihakseni olivat aivan liian kireät. Hän hoiti minua muutaman kerran ja keväällä 2015 aloitin uudestaan ratsastuksen. Kiitos Marikan suorittamien hoitojen, olen pystynyt jatkamaan rakastamaani harrastusta jo neljän vuoden ajan. Näinä vuosina olen tasaisinvälein jatkanut käyntejäni Marikan luona, ylläpitääkseni liikkuvuuttani. Marika on alallaan erittäin taitava ja suosittelen häntä lämpimästi."

Susanne 55 v, sihteeri

Iskias- ja niskakivut                                                                                                                                              "15vuotta kestänyt issiasvaiva katosi jo neljän hoitokerran jälkeen. Niskajumista johtuvat peukalon ja etusormen puutumiset korjaantui Marikan käsittelyssä. Marika on tosi ammattilainen ja hoidot oikeesti auttaa."                    Juha 55vuotta, varastonhoitaja

Välilevynpullistuma ja selkäkivut
"Hakeuduin osteopaatin hoitoon välilevynpullistuman takia. Sairaus oli todettu lääkärissä ja magneettikuvauksessa. Kävin lääkäriaseman määräämässä fysiatrisessa hoidossa useita kertoja, mutta en saanut parannusta vaivaani. Päätin kokeilla SporttiFysion tarjoamaa osteopatiaa ja Osteopaatti Marika Aaltoa, jolle esitin sairauskertomukseni. Heti ensimmäisen käyntikerran jälkeen sain helpotusta kivuliaaseen selkäkipuuni. Marikan otteet olivat varmoja ja hänen asiantunemuksensa vaivani hoidossa oli positiivinen yllätys. Noin viiden käyntikerran jälkeen olin jo siinä kunnossa että pystyin jatkamaan golf-harrastustani. Suosittelen vahvasti!"
Kari 67 vuotta, liikuntapaikkamestari

Piinallinen alaselkäkipu ja pistos lapaluiden välissä

"Vuosien ajan olin kärsinyt piinallisesta kivusta alaselässä, jota olin käynyt hoidattamassa sekä lääkärissä että fysioterapiassa saamatta merkittävää apua. Tämän lisäksi tunsin äkillistä pistoa lapaluiden välissä ja autolla ajo tuntui hankalalta, koska pää ei kääntynyt normaalisti. Olin kuullut kaverilta paljon hyvää osteopaatti Marikasta ja ajattelin itsekin kokeilla. Ja niinhän siinä kävi että jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen pään liike parani, lapaluiden välissä oleva kipu, joka ilmeisesti osittain johtuikin kaularangassa olevasta jumista, helpottui ja alaselkäkipu hävisi kokonaan. Osteopaatin mukaan lantiossa oli virheasento, joka kuormitti alaselkääni väärin. Osteopaatin hoidossa käsiteltiin mm. lihaksia, rankaa ja kartoitettiin kropan liikeratoja. Lantioni suoristettiin kivuttomasti. Hoidon jälkeen olo oli kaikin puolin hyvä ja rentoutunut. "
Lasse 28v, Tuotantotyöntekijä


Välilevyn pullistuma ja iskias-oireet
"Minulla todettiin kesällä 2013 alaselässä välilevyn repeämä ja työntymä. Kärsin kuukausia kovasta selkäkivusta joka häiritsi päivittäistä liikkumista ja työntekoa. Hoitomuotona Fysiatri suositteli osteopatiaa. Kävin Marikalla useita kertoja lyhyen ajan sisällä. Hoito oli miellyttävää ja tuntui helpottavalta, kipu pisteitä paineltiin ja rankaa venytettiin sekä hermopinne kohtia jalasta avattiin hieronnan tyylisellä hoitomuodolla. Hoidot helpottivat oloani ja vähensivät huomattavasti kovaa alaselkäkipuani. Sain henkilökohtaiset ohjeet useista venyttävistä ja selkää tukevista lihaskuntoliikkeistä, liikkeet helpottivat selän liikerataa ja päivittäistä istumarasitusta. Hoitomuotona selkävaivoihin voin suositella lämpimästi osteopatiaa."
Nainen 31v, Sihteeri

Säären penikkatauti
"Olen aina harrastanut juoksua enemmän tai vähemmän. Viimeisen kahden vuoden aikana juoksuharrastuksesta on tullut etenevissä määrin tavoitteellisempaa ja määrätietoisempaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että harjoittelun määrä on kasvanut huomattavasti. Joulukuussa 2012 aloin ensimmäisen kerran kärsiä pahasta lihasaitio-oireyhtymästä sääressä, eli tuttavallisemmin penikkataudista. Jouduin tilanteen takia pitämään kahdeksan kuukauden aikana kolmesti useamman viikon tauon juoksuharjoittelusta. Pahimmillaan kipu oli niin kovaa, ettei kävelykään onnistunut.En ensi alkuun täysin tiennyt kuuluiko penikkataudin hoitaminen osteopaatin erikoisalaan, mutta kun ensimmäiseen puolimaratoniini oli enää noin kaksi kuukautta aikaa, päätin kääntyä Marikan puoleen. Marika hoiti säärien lihaksia ja lihaskalvoja erilaisin tekniikoin mm. hieromalla, venyttämällä ja painelemalla. Lisäksi avattiin jalkapöydän lukkoja ja varmistettiin nilkan liikkuvuus. Hän myös kävi varmuuden vuoksi läpi lantion ja selän asennon. Molempien hoitokertojen päätteeksi sääriini laitettiin kinesioteippaukset, joita pidin hoidon jälkeen noin viikon.
Itse hoito ei ollut suurta nautintoa, mutta siitä en voi syyttää kuin itseäni. Olin päästänyt tilanteen niin pahaksi, että lihaskalvot olivat erittäin kireät ja kiinnittyneet sääriluuhun. Noin päivän ajan hoidon jälkeenkin jalat olivat erittäin arat esim. rappusissa liikkuessa. Kävin Marikan hoidossa kahdesti. Jo ensimmäisellä kerralla huomasin selvän hyödyn hoidosta, juokseminen oli huomattavasti nautinnollisempaa ja askellus lähes kivutonta.
Juoksin koko puolimaratonin matkan ja jalat tuntuivat erittäin hyviltä. Minun ei ole tarvinnut käydä puolimaratonin jälkeen hoidattamassa jalkoja lainkaan. Sain Marikalta siis akuutissa tilanteessa todellisen avun ja vielä erittäin hyvät hoito-ohjeet ja vinkit, kuinka ennaltaehkäistä pahaa penikkatautikierrettä. Tänä vuonna olisi edessä kaksi puolimaratonia ja kaksi täyttä maratonia. Varmasti tulen hyödyntämään Marikan ammattitaitoa kehonhuollossa."
Mira 28v, sairaanhoitaja

Polven kierukkarepeämän kuntoutus
"Olen harrastanut salibandya jo muutaman vuoden pelaten maalivahdin paikkaa. Lokakuussa 2013 polveni kuitenkin vääntyi maalinedusta rytäkässä ja seurauksena oli polven sisemmän kierukan repeäminen. Aluksi ortopedit sanoivat, että vamma voisi parantua itsestään muutaman viikon levolla, mutta kun näin ei käynyt, edessä oli tähystysleikkaus, jossa polven kierukka kiinnitettiin itsestään sulavilla ompeleilla. Marraskuun lopulla tehdyn leikkauksen jälkeen edessä oli muutaman viikon lepo ja koukistus- ja suoristusliikeratojen palautus ja normalisointi. Sen jälkeen aloitin yhteistyön Marikan kanssa suorittaen kuntoutusohjelmaa, jonka hän teki ensimmäisen vastaanottokäynnin jälkeen. Aluksi liikeradat palautettiin pikkuhiljaa, sen ohella lihaksia harjoiteltiin ja hoidettiin. Kun polven liikeradat olivat palautuneet ja useat hoitokerrat olivat ohi oli aka käydä leikanneen ortopedin vastaanotolla. Ortopedi totesi polven kuntoutuneen hyvin ja suunnitellusti sekä antoi luvan palata pelikentille. Pääsin takaisin harjoittelemaan Huhtikuussa 2014 Marikan laittamien kinesioteippausten avulla. Nyt polvi on täysin kunnossa ja pystyn jälleen urheilemaan normaalisti."
Toni 16v, sähköalanopiskelija

Urheiluvammojen kinesioteippaus
"Pelaan naisten SM-sarjassa jääkiekkoa maalivahtina. Olen pelannut SM-tasolla jo monen monta vuotta. Usein peleissä joutuu venymään äärimmilleen ja varsinkin alavartalon paikat ovat koetuksella, erityisesti polvet, nivuset ja lonkat. Suurimmaksi osin noista kuitenkin nivuset ovat venähtäneet/revähtäneet useamman kerran. Kivuliasta on, ainakin alkuajan ja niitä joutuukin parantelemaan useamman viikon. Nyt viime kaudella löysinkin kivunlievitystä kinesioteippauksesta ja teippaus on ehkäpä jopa nopeuttanut paranemista. Ainakin siinä määrin, että kuntouttaminen ja treenaaminen vielä paranemisvaiheessa on ollut mahdollista. Teippaukset ovat myös ennaltaehkäisseet nivusen uudelleen revähtämistä."
Katja 28v, toimintaterapeutti